Koncentrat jabłkowy

Przywiązujemy ogromną wagę do jakości swoich produktów. Koncentrat jabłkowy Poltino otrzymywany jest z wysokogatunkowych surowców – jabłek, pochodzących ze sprawdzonych polskich sadów. Sam proces produkcyjny polega na otrzymywaniu moszczu, dearomatyzacji, obróbce i zagęszczaniu, a następnie odpowiedniemu przechowywaniu. Dzięki temu otrzymywany sok charakteryzuje się wysokimi parametrami i cechami mikrobiologicznymi, a ogólna liczba drobnoustrojów nie jest większa niż 100 jtk. Koncentrat naszej produkcji charakteryzuje złocisto-bursztynowa barwa, zapach typowy dla świeżych jabłek oraz odpowiedni poziom kwasowości.

Cechy charakterystyczne naszego wyrobu przedstawiono w tabelach poniżej.

Cechy organoleptyczne Cechy fizykochemiczne Cechy mikrobiologiczne
Wygląd: półpłynna, jednorodna ciecz. Klarowność: całkowita z niezależną opalizacją. Barwa: złocisto bursztynowa w odcieniach. Smak: typowy, charakterystyczny, bez obcych posmaków. Zapach: typowy dla świeżych jabłek, osłabiony w wyniku oddzielania aromatu, bez obcych zapachów. Ekstrakt umowny: 70,0 ±0,5ºBx Kwasowość ogólna w przeliczeniu na kwas jabłkowy: 2,0 – 5,0% Ogólna liczba drobnoustrojów: nie więcej niż 1000 jtk. Drożdże/ Pleśnie: nie więcej niż 100 jtk.