BURKSELKA ZAPIEKANA Z MINI MARCHEWKAMI W BALSAMICZNEJ GLAZURZE

0


Zapiekane warzywa, to coś, co uwielbiamy. Nie ma chyba takiego połączenia, które by do siebie nie pasowało. My postawiliśmy dzisiaj na brukselkę i mini marchewki. Całość wzbogaciliśmy koperkiem i czerwoną cebulką, żeby dodać temu daniu jeszcze więcej smaku. Naszym zdaniem wyszło mega smacznie. Jeśli nam nie wierzycie na słowo, to koniecznie musicie sprawdzić ten przepis u siebie.

Składniki:
1 opakowanie brukselki Poltino
Pół opakowania mini marchewek Poltino
1 mała czerwona cebula
2 ząbki czosnku
Pół pęczka koperku
4 łyżki sosu balsamicznego
2 łyżki miodu
Olej do smażenia
Sól i pieprz

Przygotowanie:
Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i wrzucić na nie drobno posiekaną czerwoną cebulę. Smażyć przez około 3 minuty. Następnie wrzucić drobno posiekany czosnek i mieszając smażyć jeszcze przez 2 minuty.

Do naczynia żaroodpornego wrzucić brukselkę i mini marchewki. Przełożyć usmażoną z czosnkiem cebulę. Zalać całość sosem balsamiczny oraz miodem i posypać drobno posiekanym koperkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem i wymieszać.

Tak przygotowane danie, wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec przez około 25 – 30 minut.

Smacznego :)
 

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background