JOGURTOWE CIASTO Z TRUSKAWKAMI

0


Lekki i na zimno, taki jest nasz deser z truskawkami. Idealnie sprawdzi się w upalne dni. Dodatkowo wygląda naprawdę imponująco, więc uda się Wam zaskoczyć nim wszystkich znajomych, którzy wpadną do Was z wizytą. Zapraszamy do wykorzystania przepisu.

Składniki:
250 g truskawek Poltino
150-180 g cukru pudru
500 g naturalnego jogurtu
sok i skórka z ½ cytryny
½ szklanki mleka lub kremówki
3 łyżki  żelatyny
Pół kilo świeżych truskawek do dekoracji

Przygotowanie:
Truskawki przeznaczone do masy zblendować  razem z cukrem i jogurtem. Dodać sok i skórkę z cytryny. Mleko lub śmietankę zagotować. W płynie rozpuść żelatynę. Wystudzić i zmiksować z masą jogurtową. Masę przelać do silikonowej dekoracyjnej formy. Wstawić na kilka godzin (a najlepiej na całą noc) do lodówki.  Deser wyjąć z formy na talerz. Udekorować truskawkami. 

 

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.