KASZA JAGLANA Z BRUKSELKĄ

0


Kasza jaglana bardziej kojarzy nam się z deserami czy śniadaniami. Jednak nie dajcie się jej zmylić, bo świetnie sprawdzi się również, jako pyszny składnik dań obiadowych. Żeby Wam to udowodnić, przygotowaliśmy dla Was dzisiaj taką właśnie wersję. Znajdziecie w niej mnóstwo witamin i bardzo dużo smaku. Spróbujcie sami.

Składniki:
Półtorej szklanki kaszy jaglanej 
300 gramów brukselki Poltino
3 łyżki sezamu
2 łyżki sosu sojowego
150 gramów sera koziego
Sól
Pieprz

Przygotowanie:
Kaszę ugotować według instrukcji na opakowaniu producenta. Brukselkę rozmrozić i pokroić w półksiężyce. Następnie zgrillować na patelni lub grillu elektrycznym. Do ugotowanej kaszy dodać 1 łyżkę sosu sojowego oraz 1 łyżkę sezamu. Doprawić solą i pieprzem i wymieszać. Wyłożyć na talerz. Na wierzch kaszy ułożyć zgrillowaną brukselkę, rozdrobniony ser kozi i całość posypać 2 łyżkami sezamu i polać 1 łyżką sosu sojowego.
.
Smacznego :)
 

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.