MUS PORZECZKOWY Z RICOTTY

0


Letnie desery powinny być kremowe i bazować na owocach. Dodatkowo warto je porządnie schłodzić, żeby przyjemnie na nas wpływały. Szukając koncepcji na takie połączenia, wpadliśmy na pomysł, żeby wykorzystać nasze cudowne czarne porzeczki. Ich kwaskowy charakter w zestawieniu ze słodyczą czekolady, sprawia, że chce się ten deser powtarzać jak najczęściej. A że jego przygotowanie nie zajmuje wiele czasu, więc można go robić nawet i kilka razy w tygodniu. Przekonajcie się sami.

Składniki:
200 gram czarnych porzeczek Poltino
400 gram sera ricotta
2 łyżki miodu
Pół tabliczki mlecznej czekolady
Sok z połowy limonki
1 łyżeczka cukru pudru

Przygotowanie:
Porzeczki zblenduj na jednolitą masę i dodaj je do serka ricotta wraz z miodem i cukrem pudrem. Całość wymieszaj.
Czekoladę zetrzyj na tarce o drobnych oczkach i wymieszaj z sokiem z limonki. Dodaj do masy z porzeczek i ricotty i wymieszaj.
Tak przygotowane wstaw do lodówki na około 4 godziny.
Przed podaniem posyp odrobiną startej czekolady lub porzeczek i udekoruj listkami mięty.
Smacznego :)
 
 
 
 

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.