OMLET Z BRUKSELKĄ

0


Brukselka przeważnie kojarzy nam się z daniami obiadowymi. Jednak my postanowiliśmy zmienić to myślenie i poeksperymentowaliśmy z nią troszkę w nieco bardziej śniadaniowym charakterze. Właśnie w taki sposób wpadliśmy na pomysł, żeby wykorzystać ją jako składnik pysznego omletu. Jest naprawdę smaczny i na pewno zmieni nieco wasze spojrzenie na brukselkę. Zachęcamy Was do spróbowania.

Składniki:
Garść pieczarek krojonych Poltino
8 brukselek Poltino
1 cebula
2 jajka
Garść prażonej cebuli
Garść świeżej rzeżuchy
2 łyżki tartego żółtego sera
Sól i pieprz
2 łyżki masła

Przygotowanie:
Na patelni rozpuśćcie masło i wrzućcie na nie drobno posiekaną cebulę. Smażcie do momentu, aż się zeszkli. Następnie dodajcie pieczarki i smażcie około 3 minut. Po tym czasie wrzućcie brukselkę i smażcie do momentu, aż będzie lekko się rozpadać.
Na koniec wbijcie jajka i smażcie, aż białka się zetną. Zdejmijcie z ognia i posypcie startym serem oraz dodajcie sól i pieprz do smaku. Przed samym podaniem posypcie wierzch prażoną cebulą i rzeżuchą.

Smacznego :)
 
 
 
 
 

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background