SAŁATKA Z CZERWONĄ FASOLĄ, CZERWONĄ PAPRYKĄ, BROKUŁAMI I QUINOA

0


W styczniu stawiamy na lekkość. No, bo przecież, po tych wszystkich ciężkich daniach i deserach świątecznych warto nieco odchudzić naszą dietę. Postanowiliśmy więc zaproponować Wam pyszną sałatkę kasza quinoa iz naszymi brokułami. Wzbogaciliśmy ją czerwoną fasolą więc białka jest w niej sporo. Będzie jak znalazł dla wszystkich, którzy trenują i dbają o formę. Zapraszamy Was po przepis.

Składniki:
Szklanka fasoli czerwonej
Pół szklanki kaszy quinoa
1 czerwona papryka
6 różyczek brokułów Poltino
Sok z połowy cytryny
1 łyżka oliwy z oliwek
Pół pęczka natki pietruszki
Sól
Pieprz

Przygotowanie:
Fasolę namoczyć przez noc. Następnego dnia ugotować na miękko.

Brokuły ugotować na miękko. Kasze quinoa przygotować na sypko według instrukcji producenta.

Do miski wrzucić ugotowaną kaszę, fasolę, brokuły oraz pokrojona w kostkę czerwoną paprykę. Całość wymieszać. Polać oliwą z oliwek, sokiem z cytryny i doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać. Przed podaniem posypać drobno posiekaną natką pietruszki.

Smacznego :)
 

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background