SZPINAKOWE RISOTTO

0

Kremowe i aksamitne, takie jest nasze risotto ze szpinakiem. Dzięki dodatkowi w postaci mascarpone jest wręcz przepyszne. Idealnie nadaje się na pełen mocy obiad. Jeśli więc trenujecie, to nasza dzisiejsza propozycja jest właśnie dla Was. Nie czekajcie i przygotujcie ją w swoich domach. Gwarantujemy zadowolenie wszystkich domowników :0

Składniki:
200 gram mrożonego szpinaku Poltino
2 szklanki ryżu arborio
3 szklanki bulionu
2 łyżki masła klarowanego
1 łyżka mascarpone
2 ząbki czosnku
1 cebula

Przygotowanie:
Cebulę i czosnek pokrójcie w drobną kosteczkę. W garnku rozpuśćcie dwie łyżki masła klarowanego. Wrzućcie cebulę i smażcie do momentu, aż zrobi się szklista. Następnie dodajcie czosnek i smażcie razem przez około 1 minutę.

Teraz dodajcie ryż i smażcie razem przez około 2 minuty. Następnie dorzućcie szpinak

i zalejcie wszystko bulionem. Wymieszajcie i postawcie całość na małym ogniu pod przykryciem. Gotujcie do momentu, aż ryż wchłonie cały bulion. Co jakiś czas mieszajcie.

Na koniec posólcie i popieprzcie do smaku. Dodajcie też łyżkę mascarpone i wymieszajcie.

Smakowite risotto szpinakowe jest gotowe.

Smacznego J
 

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.