LODOWE SZALEŃSTWO

0


Lody, lody dla ochłody, tak kiedyś wołali sprzedawcy lodów na plaży. My też tak dzisiaj zawołamy do Was i dodamy jeszcze, dla ochłody i smaku. Bo to właśnie smak sprawia, że sięgamy po te ulubione smaki. Jednak ostatnimi czasy bardzo zmieniło się nasze podejście do tego deseru. Coraz chętniej eksperymentujemy i tworzymy czasem dziwne na pierwszy rzut oka smaki. Co więc do lodów pasuje?

Nasza odpowiedź jest prosta. W zasadzie wszystko. Wystarczy, że macie odrobine wyobraźni kulinarnej i możecie stworzyć naprawdę ciekawe połączenia. Oczywiście warto używać do ich tworzenia mrożonych warzyw i owoców, bo te są już schłodzone i szybciej będziecie mogli cieszyć się smakiem lodów.

Nie bójcie się używać warzyw, to dość nowy trend ale bardzo ciekawy. Marchewka np. świetnie połączy się z pomarańczami, a buraki z malinami. Szpinak stworzy idealny duet z truskawką, a wiśnia uzupełni pięknie lody o smaku słonego karmelu. Jedyne co może Was ograniczyć to wyobraźnia. Nie bójcie się jednak ryzykować, bo to wielka frajda, która sprawi radość całej rodzinie. Dlatego dzisiaj zachęcamy Was do stworzenia jakiś nietypowych w smaku lodów i podzielenia się z nami swoim pomysłem. Kto wie, może tak nas zauroczy, że wykorzystamy go na naszej stronie. A tymczasem życzymy Wam samych smacznych lodowych doznań w te nadchodzące ciepłe dni.
 

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background