MAKARON PENNE Z ZIELONYM GROSZKIEM I BOBEM

1

Wakacje to niewątpliwie czas, kiedy na naszych talerzach powinien gościć kolor. Nam najbardziej podoba się ten zielony, bo niesie ze sobą świeżość, ale również i lekkość. Dlatego dzisiaj postanowiliśmy przygotować dla Was danie, w którym połączyliśmy dwa zielone produkty, żeby stworzyć idealne danie obiadowe. Przygotowuje się je szybko, a smakuje wybornie. Spróbujcie sami.

Składniki:
Pół szklanki zielonego groszku Poltino
1,5 szklanki bobu Poltino
1 opakowanie makaronu penne
2 łyżki oliwy z oliwek
1 ząbek czosnku
Kilka listków natki pietruszki
150 gram tartego sera peccorino

Przygotowanie:
Makaron ugotować al dente, według instrukcji na opakowaniu producenta.
Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i wrzucić pokrojony w kosteczkę czosnek. Smażyć przez około 1 minutę. Następnie dorzucić groszek i bób oraz połowę startego sera peccorino. Cały czas mieszając, smażyć do momentu aż bób i groszek będą miękkie.
Zdjęć z ognia i wrzucić makaron i pozostała ilość sera. Wymieszać.
Podawać obsypane kilkoma listkami natki pietruszki.
Smacznego :)

Komentarze 1

mmmmm wygląda to przepysznie! A z pewnością smakuje jeszcze lepiej. Gdzie mogę zobaczyć Waszą ofertę?
Maciek
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background