RACUCHY Z DYNIĄ

0


Mieliście kiedyś okazję jeść racuchy z dynią? My tak i powiemy Wam, że są przepyszne. Już nie tylko jabłka czy maliny sprawdzą się w tej pysznej potrawie. Z naszego doświadczenia wynika, że dynia też nieźle da sobie radę. Jeśli jesteście ciekawi tego smaku, to spróbujcie je przygotować z naszego przepisu i dajcie znać, jak Wam smakowało.

Składniki:
1 jajko
4 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
200 gramów upieczonej dyni Poltino
1-1,5 szklanki mąki
1/3 łyżeczki cynamonu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3duże jabłka
cukier puder do posypania
olej do smażenia

Przygotowanie:
Upieczony i przestudzony miąższ dyni lekko zmiksuj z jogurtem, jajkiem, mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Ciasto odłóż na ok. 20 minut.
Jabłka obierz, wytnij gniazda nasienne. Pokrój w grubsze plastry. Na patelni rozgrzej olej. Plastry jabłka zanurz z obu stron w dyniowym cieście i kładź na rozgrzany tłuszcz. Smaż po dwie minuty z każdej strony - do zarumienienia. Racuchy przełóż na papierowy ręcznik, żeby ociekły z tłuszczu. Przed podaniem posyp je cukrem pudrem.
Smacznego
 

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background