TRENDY KULINARNE NA 2017 ROK

0


Koniec roku to czas podsumowań, ale również moment, w którym planujemy to co zrobimy w nadchodzącym roku. Eksperci z różnych dziedzin przewidują, jaki będzie to dla nas rok. Co będzie w modzie i trendzie. My trochę z nimi porozmawialiśmy i mamy dla Was kilka podpowiedzi, co w 2017 roku zdominuje nasze kuchnie.
 

Warzywny renesans


Przede wszystkim będzie to rok, kiedy na naszych stołach królować będą warzywa. Już od dłuższego czasu więcej ich zjadamy. Jednak nadchodzący czas będzie przełomowy. Eksperci wskazują, że wiele produktów, np. jogurtów czy soków będzie szerzej dostępna w wersjach warzywnych. Już nie tylko owocowe ale również owocowo-warzywne połączenia znajdziemy na półkach w sklepach. Wszystko dzięki pracy wielu dietetyków, którzy od lat budują naszą świadomość na temat warzyw i owoców. No i chyba widać pierwsze efekty ich pracy.
 

Egzotyczne do picia


Od lat królują już wody z dodatkiem aloesu czy kokosu. W tym roku czeka nas jeszcze więcej egzotycznych propozycji. Przede wszystkim modna i chętnie wybierana ma być woda z kaktusa. Pełna jest antyoksydantów, witamin i minerałów. Jest to hit również ze względu na swoje właściwości odchudzające. A przecież również w 2017 roku swoje panowanie utrzyma moda na życie bardziej FIT. Dlatego jeśli spotkacie gdzieś na półkach tego typu wodę, koniecznie jej spróbujcie.
 

Tatar modny i smaczny


Podobno uwielbiamy tatar, zwłaszcza pod mocniej zakrapianą imprezę. Jeśli faktycznie tak jest, to wielu z nas ucieszy się, że w nadchodzącym roku będzie z czego wybierać. Coraz więcej restauracji otwiera się na różne wersje tego dania. A 2017 r. będzie obfitował również w zdrowe tatary z ryb typu tuńczyk, łosoś. Według najnowszych trendów musi być on podany w miseczce i koniecznie powinny towarzyszyć mu warzywa. Jednym słowem smacznie i zdrowo.

Poza tymi kilkoma nowinkami w dalszym ciągu będziemy śledzić rozwój produktów Bio i żywności naturalnej. To co zaczęło się już jakiś czas temu dalej będzie trwać. Zwłaszcza, że tego typu produkty są coraz szerzej dostępne i nie już aż tak drogie. Jednak pamiętajcie, żeby nawet w nowych trendach zachować zdrowy rozsądek.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background