ZUPA JARZYNOWA Z ŁOSOSIEM

0


Postanowiliśmy posłuchać rady Agnieszki i nieco poeksperymentować z tradycyjnym smakiem zup. Na warsztat wzięliśmy zupę jarzynową. Dodaliśmy do niej nieco więcej przypraw, a całość wzbogaciliśmy pysznym łososiem. Co nam z tego wyszło? Odpowiedź jest prosta – pyszna zupa, która na pewno przypadnie Wam do smaku. Sprawdźcie ten przepis koniecznie.

Składniki:
2 opakowania zupy jarzynowej„9” Poltino
1,5 litra bulionu warzywnego
250 gramów filetu z łososia
Sok z cytryny
2 łyżki śmietany 18%
2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
1 liść laurowy
2 ziela angielskie
Pół łyżeczki kurkumy
1 łyżeczka curry
Sól
Pieprz
1 łyżka masła
1 cebula

Przygotowanie:
Cebulę obrać i drobno posiekać. Następnie zeszklić na maśle. Gotową wrzucić do gotującego się bulionu razem z masłem oraz mieszanką na zupę jarzynową Poltino. Dodać ziele angielskie oraz liść laurowy i kurkumę wraz z curry. Wymieszać. Gotować, aż warzywa będą miękkie.

Do gotujących się warzyw dodać pokrojonego na mniejsze kawałki łososia. Gotować 5 minut. Na sam koniec dodać sok z cytryny oraz zabielić zupę śmietaną. Posolić i popieprzyć do smaku.

Przed podaniem, każdą porcję zupy posypać natką pietruszki.

Smacznego
 

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.