Kategorie

Frytki karbowane 750g

Frytki to nie tylko idealny składnik domowego obiadu, ale także pomysł na sycącą kolację. Jeśli lubisz odżywiać się bez tłuszczu - przygotuj je w piekarniku. Jeśli wolisz klasycznie przyrządzone frytki - włóż je na kilka minut do frytkownicy. Będą miały chrupiącą skórkę i miękkie, aksamitne wnętrze. Dzięki temu, że są karbowane - będą atrakcyjnie wyglądały na talerzu. Możesz zajadać się frytkami samodzielnie z dodatkiem ketchupu lub wykorzystać je jako dodatek do wielu potraw.

Skład:

ziemniaki, olej słonecznikowy

Sposób przygotowania:

Piekarnik: Rozgrzać piekarnik do 220ºC. Zamrożone frytki rozłożyć cienką warstwą na blasze piekarnika (bez dodatku tłuszczu) i piec ok. 15 - 20 min. W trakcie pieczenia przemieszać.
Frytkownica: Zamrożoną porcję frytek zanurzyć w tłuszczu uprzednio rozgrzanym do temperatury 170 – 180º i smażyć 4 - 5 min. do uzyskania jasnozłotego koloru.
Patelnia: Rozgrzać niewielką ilość tłuszczu. Zamrożone frytki rozłożyć płasko na patel
Białko Węglowodany przyswajalne Tłuszcz całkowity kcal/kj
1,8 g 17 g 3,8 g 114/481
Papryka - background Papryka z kalafiorem - background