Babeczki w owsianych koszyczkach z jogurtem i jagodami

0

Składniki:

2 szklanki płatków owsianych
Pół szklanki drobno poszatkowanych orzechów włoskich
Pół szklanki drobno poszatkowanych migdałów
5 łyżek miodu
2 opakowania jogurtu naturalnego
Szklanka jagód Poltino

Sposób przygotowania:

Namoczone przez noc w wodzie płatki owsiane należy wymieszać z orzechami i migdałami. Dodać miód i ponownie wymieszać. Do foremek na babeczki przełożyć masę, dociskając ją do brzegów, tworząc koszyczki. Tak przygotowane, wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec przez około 20 minut. Ostudzić. Następnie napełnić je jagodami wymieszanymi z jogurtem. Pyszne babeczki na śniadanie gotowe.

Smacznego
 

Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.