Babka wielkanocna z czarnymi porzeczkami

0

Składniki:

250 gramów miękkiego masła
200 gramów cukru
4 jajka
1 łyżeczka aromatu waniliowego
160 ml śmietany 12%
350 gramów mąki
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
200 gramów czarnej porzeczki Poltino
Kolorowe wiórki do posypania
 

Sposób przygotowania:

Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Masło utrzeć z cukrem. Następnie dodać jajka. Dodać aromat waniliowy i wymieszać. Następnie wsypać połowę maki oraz dodać śmietanę. Wymieszać i wsypać pozostałą część mąki. Czarną porzeczkę opruszyć mąką i dodać do ciasta. Wymieszać. Ciasto przełożyć do okrągłej formy, wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec przez około 60 minut. Gotowe ciasto posypać kolorowymi wiórkami.

Smacznego :)
 

Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.