Beouf Strogonowa z pieczarkami

0

Składniki:

600 gramów polędwicy wołowej
250 gramów pieczarek Poltino
1 czerwona papryka
1 cebula
2 szklanki bulionu
1 szklanka śmietany 18 proc.
1 łyżka mąki
1/2 pęczka koperku
3 łyżki oleju
1 łyżeczka musztardy
sól, pieprz,
2 łyżeczki mielonej wędzonej papryki

Sposób przygotowania:

Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w grubszą kostkę. Mięso opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę. Cebulę obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju. Smażyć mięso doprawione solą i pieprzem mięso (najlepiej robić to partiami), przełożyć do miski. Rozgrzać na patelni pozostały olej. Wrzucić pieczarki, zrumienić je lekko. Dodać cebulę i paprykę, smażyć 2-3 minuty. Wlać bulion, doprawić musztardą, gotować na małym ogniu około 5 minut.  Do sosu z pieczarkami włożyć mięso. Mąkę dokładnie rozetrzeć ze śmietaną, ostrożnie wymieszać z potrawą. Gotować 4 minuty na małym ogniu, stale mieszając. Doprawić do smaku, dodać wędzoną paprykę. Koperek opłukać, posiekać, posypać danie pod koniec gotowania.

Smacznego
 

Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.