Brukselka pieczona z orzechami

0

Składniki:

1 opakowanie brukselki Poltino
Pół szklanki orzechów włoskich
2 łyżki miodu
1 łyżka octu balsamicznego
1 łyżeczka cynamonu
2 łyżki oleju
 

Sposób przygotowania:

Na patelni rozgrzać olej i wrzucić brukselkę, po około 3 minutach dodać miód, orzechy, cynamon i ocet balsamiczny. Dokładnie wymieszać i smażyć jeszcze przez 3 minuty. Tak przygotowaną brukselkę przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 25 minut.

Smacznego :)
 

Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.