Brukselka z boczkiem

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie brukselki Poltino
  • 80 gram wędzonego boczku
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka musztardy dijon
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

  • Brukselkę ugotować w osolonej wodzie. Następnie odsączyć i ostudzić.
  • Czosnek obrać i pokroić w drobną kostkę. Wrzucić na rozgrzane na patelni masło i lekko zeszklić.
  • Boczek pokroić w kosteczkę i wrzucić na patelnię. Podsmażyć około 2 minuty i dorzucić brukselkę oraz dodać musztardę i gałkę muszkatołową.
  • Wymieszać do połączenia smaków. Doprawić sola i pieprzem według własnego smaku i smażyć całość około 4 minuty. Brukselka powinna się ładnie nam przyrumienić.

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background