Brukselka z jarmużem i płatkami migdałowymi

0

Składniki:

1 opakowanie brukselki Poltino
250 gram świeżego jarmużu
2 szalotki
1 ząbek czosnku
2 łyżki płatków migdałowych
1 łyżeczka ostrej mielonej papryki
Olej do smażenia
Sól
pieprz
 

Sposób przygotowania:

Brukselkę ugotuj w wodzie do miękkości. Tak samo postąp z jarmużem, któremu przed gotowaniem usuń twarde łodygi, a liście delikatnie porwij.

Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju i wrzuć pokrojoną w kosteczkę szalotkę. Przesmaż przez około 2 minuty. Następnie dodaj pokrojony drobno czosnek i smaż jeszcze przez 1 minutę.

Do szalotki z czosnkiem wrzuć ugotowany jarmuż i brukselkę pokrojoną na półksiężyce. Dodaj mieloną ostrą paprykę oraz sól i pieprz do smaku. Smaż całość przez około 3 minuty.

Przed podaniem, posyp danie uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałów.

Smacznego :)

Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.