Chłodnik truskawkowy z miętą i pistacjami

0

Składniki:

1 opakowanie truskawek Poltino
pół szklanki wody gazowanej
sok z połowy cytryny
3 łyżki miodu
2 łyżki pistacji
1 pęczek mięty
jogurt typu greckiego

Sposób przygotowania:

Truskawki wyjąć z zamrażarki, mniej więcej na 30 minut przed rozpoczęciem przygotowywania chłodnika.

Miętę umyć i poszatkować. Następnie wrzucić do misy blendera wraz z gazowaną wodą. Dodać pistacje, truskawki, sok z połowy cytryny oraz miód i całość zblendować. Nasza zupa musi mieć jednolitą konsystencję, nie może w niej być żadnych grudek.

Przed podaniem udekorować kleksem z jogurtu i kilkoma listkami mięty. Można również posypać odrobina pokruszonych pistacji.

Nasze
składniki

Zdjęcia użytkowników

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.