Ciasto biszkoptowe z wiśniami

0

Składniki:

1 opakowanie wiśni Poltino
150 g masła

po półtorej szklanki cukru i mąki
4 jaja
pół łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli

Sposób przygotowania:

Masło należy utrzeć ze szklanką cukru i szczyptą soli na puszystą masę. Dodać powoli po 1 jajku i miksować. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i połączyć z masą maślano-jajeczną. Wiśnie lekko rozmrozić i przełożyć na sitko, żeby osączyć z nadmiaru soku. 

Tortownicę o średnicy 26 centymetrów wysmarować tłuszczem i posypać mąką. Przełożyć ciasto, wyrównać. Wiśnie obtoczyć w mące i wyłożyć na ciasto. Piec około 30 minut w 200ºC. Ciasto ostudzić przez 10-15 minut w tortownicy, a następnie wyciągnąć z formy i przełożyć na metalową kratkę, aby całkowicie ostygło.


Smacznego   :)

Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.