Ciasto dyniowo - mandarynkowe

0

Składniki:

2 opakowania dyni w kostce Poltino
2 szklanki mąki
Sok z 3 mandarynek
3 jajka
2 łyżeczki cynamonu
1 opakowanie cukru waniliowego
½ szklanki oleju
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 szklanka drobnego cukru
 

Sposób przygotowania:

Dynię wyjąć z zamrażalnika i wrzucić do blendera. Odstawić na 20 minut, po czym zblendować.

Jajka ubić z cukrem. Następnie dodać do nich mąkę, olej, sok z mandarynek, cukier waniliowy, sodę oraz cynamon. Miksować na średnich obrotach przez około 3 minuty. Dodać zblendowaną dynię i wymieszać łyżką.

Gotowe ciasto przełożyć do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tarta formy. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 40 – 50 minut.

Gotowe ciasto ostudzić i opruszyć cukrem pudrem. Na wierzch można wyłożyć kawałki mandarynek.

Smacznego :)

 

Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.