Domowe racuchy z jagodami

0

Składniki:

1 szklanka jagód Poltino
250 gramów jogurtu naturalnego
2 jajka
1 opakowanie cukru wanilinowego
170 gramów mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Olej do smażenia
 

Sposób przygotowania:

Jogurt przełożyć do miski i dodać do niego jajka oraz cukier waniliowy. Całość zmiksować. Następnie dodać mąkę oraz proszek do pieczenia. Wymieszać do powstania jednolitej masy. Na koniec dodać jagody i ponownie wymieszać.

Rozgrzać patelnie i wlać na nią 2 łyżki oleju. Wykładać masę po 1 łyżce i smażyć, każda porcję na złoty kolor z obydwu stron. Gotowe placki układać na papierowym ręczniku.

Smacznego :)
 

Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.