Dorsz pieczony na marchewce w pomarańczach

0

Składniki:

4 filety z dorsza
1 opakowanie marchewki w kostce Poltino
2 pomarańcze
2 łyżki miodu
Pół łyżeczki cynamonu
Pieprz ziołowy
Sól
Olej do smażenia
 

Sposób przygotowania:

Filety z dorsza umyć i osuszyć. Sowicie( obficie chyba lepiej brzmi ) posypać je pieprzem ziołowym i solą. Tak przygotowane położyć na blasze i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 15 minut.

Na patelni rozgrzać olej i wrzucić na niego marchewkę. Dodać sok i trochę miąższu z pomarańczy. Wlać miód oraz dodać cynamon. Smażyć, co jakiś czas mieszając, aż marchewka lekko zacznie się rozpadać. Tak przygotowaną wyłożyć na talerz, a na nią ułożyć upieczonego dorsza.

Smacznego :)
 

Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.