Fasolka szparagowa z kurczakiem i sezamem

0

Składniki:

  • 1 duża pierś z kurczaka
  • 1 opakowanie fasolki szparagowej zielonej Poltino
  • 1 mała cebula
  • 1 żabek czosnku
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki sezamu
  • 2 łyżki świeżej kolendry
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

  • Fasolkę szparagową ugotować do miękkości.
  • Kurczaka umyć i pokroić w kosteczkę.
  • Na patelni rozgrzać olej i wrzucić pokrojoną w kosteczkę cebulę. Smażyć przez około 2 minuty i dodać drobno posiekany ząbek czosnku. Smażyć całość przez około 1 minutę. Następnie wrzucić pokrojonego kurczaka i dodać sos sojowy. Smażyć, pod przykryciem, przez kolejne 5 minut, co jakiś czas mieszając.
  • Świeżą kolendrę drobno posiekać i dodać do kurczaka razem z ugotowaną fasolką i sezamem. Całość wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem i dusić pod przykryciem około 2 minut.

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.