Faszerowane jajka z kalafiorem i gorgonzolą

0

Składniki:

8 jajek
200 gramów kalafiora Poltino
1 łyżka masła
2 łyżki majonezu
40 gramów sera gorgonzola
Sól
Pieprz ziołowy
Pestki granatu i listki natki pietruszki do dekoracji
 

Sposób przygotowania:

Jajka ugotować na twardo. Następnie przekroić na pół i wyjąć żółtka, które należy wrzucić do misy blendera. Kalafior ugotować do miękkości i porządnie odcisnąć z nadmiaru wody. Wrzucić do blednera. Dodać masło oraz majonez. Zbelndować na jednolitą masę. Następnie doprawić do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowane nadzienie wyłożyć na białka jajek. Na wierzch każdego pokruszyć ser gorgonzola. Podawać posypane granatem oraz listkami natki pietruszki.

Smacznego :)
 

Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.