Gnocchi dyniowe

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 500 g upieczonych oraz utłuczonych ziemniaków
  • 500 g upieczonej i zmiksowanej dyni Poltino
  • 150 g mąki pszennej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1/2 szklanki tartego sera
  • 1 jajko
  • 1 żółtko
  • sól
  • szczypta słodkiej papryki
  • 1 szklanka dyni Poltino
  • 1 łyżka tartego parmezanu
  • 1 łyżka oleju
  • 1 garść rukoli
  • 2 łyżki śmietany 18 proc.

Sposób przygotowania:

  • Ugotowaną i zmiksowaną dynię połączyć z ziemniakami.
  • Dodać obie mąki, tarty ser, jajko, żółtko, sól i paprykę.
  • Zagnieść ciasto i zrolować na grubość około 5 cm.
  • Nożem odkrawać po kawałku, prawie jak kopytka.
  • Wrzucać je na osolony wrzątek i gotować na małym ogniu, aż wypłyną.
  • Wyłowić je łyżką cedzakową. 
  • Na oleju podsmażyć dynię.
  • Podawać gnocchi oprószone parmezanem z rukolą, dynią i śmietaną.
Smacznego :)
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background