Gnocchi dyniowe

0

Składniki:

500 g upieczonych oraz utłuczonych ziemniaków
500 g upieczonej i zmiksowanej dyni Poltino
150 g mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1/2 szklanki tartego sera
1 jajko
1 żółtko
sól
szczypta słodkiej papryki
1 szklanka dyni Poltino
1 łyżka tartego parmezanu
1 łyżka oleju
1 garść rukoli
2 łyżki śmietany 18 proc.

Sposób przygotowania:

Ugotowaną i zmiksowaną dynię połączyć z ziemniakami. Dodać obie mąki, tarty ser, jajko, żółtko, sól i paprykę. Zagnieść ciasto i zrolować na grubość około 5 cm.

Nożem odkrawać po kawałku, prawie jak kopytka. Wrzucać je na osolony wrzątek i gotować na małym ogniu, aż wypłyną. Wyłowić je łyżką cedzakową. 

Na oleju podsmażyć dynię. Podawać gnocchi oprószone parmezanem z rukolą, dynią i śmietaną.

Smacznego :)
 

Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.