Gryczana pizza z pieczarkami i fasolką szparagową

0

Składniki:

Spód:
2 szklanki mąki gryczanej
1 szklanka ciepłej wody
2 łyżki oliwy
5 dag świeżych drożdży
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczka soli
Wierzch:
Sos pomidorowy
1 szklanka pieczarek Poltino
1 szklanka fasolki szparagowej zielonej Poltino
1 mała czerwona cebula
2 ząbki czosnku
100 gramów tartego parmezanu
Kilka suszonych pomidorów

 

Sposób przygotowania:

Spód:
Drożdże rozpuścić w połowie szklanki wody wraz z cukrem i dwoma łyżkami mąki. Odstawić w ciepłe miejsce na około 15 minut.

Zaczyn drożdżowy wlać do reszty mąki i wlać oliwę oraz dosypać sól. Wyrobić ciasto. Ciasto przełożyć do miski, przykryć i odstawić na 20 minut w ciepłe miejsce.

Gotowe ciasto rozwałkować na okrąg i na wierzch wyłożyć sos pomidorowy i posypać serem. Następnie położyć suszone pomidory, fasolkę, pieczarki oraz pokrojone w plasterki cebulę i czosnek.

Piec w nagrzanym do 220 stopni piekarniku przez około 20 minut.

Smacznego :)
 

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.