Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
3 łyżki pasty tahini
Sok z połowy cytryny
1 ząbek czosnku
2 łyżki jogurtu naturalnego
3 łyżki zimnej wody
Szczypta soli
Szczypta pieprzu
Pół łyżeczki czarnego sezamu
Sposób przygotowania:
Bób ugotować. Następnie wrzucić go do misy blendera i dodać pastę tahini, sok z cytryny, czarny sezam, ząbek czosnku, jogurt naturalny. Dodać sól i pieprz i zblendować na jednolitą konsystencję. Na koniec dolać wody i ponownie zblendować do momentu, aż powstanie nam delikatna i aksamitna pasta.
Przed podaniem polać hummus z wierzchu oliwą z oliwek.
Smacznego :)
Przed podaniem polać hummus z wierzchu oliwą z oliwek.
Smacznego :)
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0