Jagodowo - kokosowe ciasto na spodzie z herbatników

0

Składniki:

Spód ciasta:
60 dag herbatników
20 dag masła

Składniki na masę ciasta
500 ml śmietanki kremówki 36%
po 3 łyżki mąki pszennej i ziemniaczanej
szklanka cukru
2 łyżeczki cukru waniliowego
2 żółtka
1 opakowanie jagód Poltino
150 gramów wiórek kokosowych
2 łyżeczki żelatyny
Pół szklanki gorącej wody

Sposób przygotowania:

Masa do ciasta:
Śmietankę kremówkę ubij na pianę następnie dokładnie wymieszaj z mąką pszenną i ziemniaczaną, cukrem, cukrem waniliowym, żółtkami oraz wiórkami kokosowymi i zblednowanymi jagodami.  Na koniec dodaj żelatynę rozpuszczoną w gorącej i wodzie i ponownie zamieszaj.

Masło ubijaj przez ok. trzy minuty, aż się napuszy, następnie, ciągle mieszając, połącz z rozkruszonymi herbatnikami. Okrągłą formę wysmaruj masłem i wyłóż papierem do pieczenia. Na dnie ułóż herbatniki i na nie wyłóż masę kokosowo - jagodową. Wierzch posyp wiórkami i wstaw na dwie godziny do lodówki.
 
Smacznego :)

Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.