Jajka faszerowane pieczarkami

0

Składniki:

8 jajek
1 opakowanie pieczarek Poltino
1 duża cebula
2 łyżki masła
3 ogórki kiszone
3 łyżki majonezu
Sól
 

Sposób przygotowania:

Pieczarki rozmroź i rozdrobnij w blenderze.

Jajka ugotuj na twardo. Następnie obierz, przekrój na połowę i pozbaw żółtek, które przełóż na razie do oddzielnej miseczki.

Cebulę pokrój w drobną kosteczkę. Następnie wrzuć ją na patelnię z roztopionym i rozgrzany masłem. Podsmaż na złoty kolor. Dodaj pieczarki i podsmaż wszystko razem. Dodaj sól i pieprz do smaku. Odstaw na bok do ostudzenia.

Ogórka kiszonego pokrój w drobną kosteczkę i dodaj do ostudzonej masy pieczarkowej. Wymieszaj.

Żółtka rozdrobnij widelcem i dodaj majonez. Wymieszaj i przełóż masę do rękawa cukierniczego.

Masą pieczarkową wypełnij wgłębienia po żółtkach w połówkach jajek. Na wierzchu zrób rozetkę z masy żółtkowej.

Smacznego :)

 

Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.