Kalafior w cieście

0

Składniki:

2 opakowania kalafiora Poltino
250 ml wody mineralnej
250 ml mleka
300 gramów mąki pszennej
2 łyżeczki mielonej wędzonej papryki
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 litr oleju
 

Sposób przygotowania:

Kalafior wyciągnąć z zamrażalnika i rozmrozić.

W misce wymieszać ze sobą wodę, mleko, mąkę, proszek do pieczenia oraz sól i mieloną wędzoną paprykę. Musi powstać dość gęste ciasto na naleśniki.

W garnku rozgrzać olej. Różyczki kalafiora obtaczać w cieście i smażyć na złoty kolor w oleju. Wykładać na ręcznik papierowy do ostygnięcia.

Smacznego :)

Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.