Kalafior w kremowym sosie serowym

0

Składniki:

1 opakowanie kalafiora Poltino
Pół szklanki tartego parmezanu
Pół szklanki tartego sera gouda
Pół szklanki tartego sera bursztyn
2 szklanki śmietany kremówki
2 gałązki świeżego tymianku
Sól i pieprz
 

Sposób przygotowania:

Kalafior ugotować do miękkości i ostudzić.

W dużym rondelku podgrzać śmietankę, a następnie stopniowo wrzucać do niej kolejne gatunki sera. Cały czas mieszając, rozpuścić dokładnie sery. Na koniec wrzucić kilka listków tymianku i kalafior. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.

Smacznego :)
 

Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.