Karp w galarecie z marchewką

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 karp
  • 1 szklanka marchewki krojonej Poltino
  • 1 mała cebula
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 2 liście laurowe
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • kilka ziarenek pieprzu, sól
  • 1 białko jajka
  • listki natki pietruszki
  • garść ugotowanego zielonego groszku Poltino

Sposób przygotowania:

  • Karpia należy oprawić i obrać z łusek.
  • Filet pokroić w dzwonki, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i odstawić na kilka godzin do lodówki.
  • Rybi łeb, szkielet i płetwy umyć i zagotować w 1 l wody z marchewką, przypieczoną cebulą, liśćmi laurowymi, zielem angielskim i pieprzem w ziarnach.
  • Posolić do smaku, gotować ok. 1 godziny.
  • Wywar przecedźić, a następnie zagotować z rozbitym białkiem (dzięki temu będzie klarowny).
  • Dodać zielony groszek i 2 łyżki żelatyny.
  • Wymieszać.
  • Karpia ułożyć na głębszym półmisku, zalać wywarem.
  • Gdy galareta stężeje, udekorować natką pietruszki.
Smacznego 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background