Lody szpinakowe z pistacjami i miętą

0

Składniki:

100 gramów szpinaku Poltino
6 listków mięty
Garść obranych pistacji
250 ml śmietanki 12%
1 jajko
5 łyżeczek cukru pudru
1 łyżka miodu
100 ml soku anansowego

Sposób przygotowania:

Do misy blendera wrzucić szpinak, miętę, pistacje oraz wlać sok anansowy. Całość zblendować na bardzo jednolita masę.
Białka ubić na sztywna pianę. Żółtko, śmietankę,  cukier puder oraz miód wrzucić do zblendowanej wcześniej masy ze szpinaku, mięty i pistacji. Zmiksować na jednolita masę. Starannie połączyć pianę z białek z masą z blendera. Przelać do plastikowego naczynia i włożyć do zamrażalnika. Mieszać dokładnie masę co 46 – 60 minut, przynajmniej 3 razy powtarzając tą czynność. Następnie zostawić do idealne stężenia na noc. Następnego dnia pyszne lody gotowe.

Smacznego
 

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.