Łosoś w sosie śmietanowym z gorgonzolą

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie szpinaku Poltino
  • 1 duży płat łososia
  • 100 gramów sera gorgonzola
  • 300 ml śmietany 22% do zup i sosów
  • 2 cebule szalotki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Sól i pieprz

Sposób przygotowania:

  • Cebulę i czosnek drobniutko posiekać.
  • Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i wrzucić cebulkę. Poczekać, aż się zeszkli i dodać czosnek.
  • Smażyć razem około 1 minutę. Wrzucić szpinak i poczekać, aż ładnie się podsmaży.
  • Dodać śmietanę, poczekać aż się zagotuje i wrzucić rozdrobniony ser gorgonzola. Cały czas mieszając, poczekać, aż ser się roztopi.
  • Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Na koniec wrzucić pokrojonego w grubsze plastry łososia i smażyć przez 3 minuty.
  • Danie gotowe.
Smacznego
 

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background