Łosoś w sosie śmietanowym z gorgonzolą

0

Składniki:

1 opakowanie szpinaku Poltino
1 duży płat łososia
100 gramów sera gorgonzola
300 ml śmietany 22% do zup i sosów
2 cebule szalotki
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek
Sól i pieprz
 

Sposób przygotowania:

Cebulę i czosnek drobniutko posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i wrzucić cebulkę. Poczekać, aż się zeszkli i dodać czosnek. Smażyć razem około 1 minutę. Wrzucić szpinak i poczekać, aż ładnie się podsmaży. Dodać śmietanę, poczekać aż się zagotuje i wrzucić rozdrobniony ser gorgonzola. Cały czas mieszając, poczekać, aż ser się roztopi. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na koniec wrzucić pokrojonego w grubsze plastry łososia i smażyć przez 3 minuty. Danie gotowe.

Smacznego
 

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.