Makaron penne z pomidorami i zielonym groszkiem

0

Składniki:

Półtorej szklanki zielonego groszku Poltino
300 gramów makaronu penne
5 pomidorów
1 cebula
Pół łyżeczki mielonej suszonej papryki
2 łyżki oliwy z oliwek
100 gramów tartego parmezanu
Sól
Pieprz
 

Sposób przygotowania:

Makaron ugotujcie al dente, według instrukcji na opakowaniu producenta.

Cebule pokrójcie w drobną kosteczkę i zeszklijcie na rozgrzanej na patelni oliwie. Dodajcie pozbawione skórki i gniazd nasiennych pomidory pokrojone w kostkę. Wsypcie paprykę i wymieszajcie. Smażcie, aż pomidory zaczną się rozpadać. Wtedy dodajcie groszek i doprawcie do smaku solą i pieprzem. Smażcie jeszcze przez około 2 minuty. Dodajcie makaron, wymieszajcie i zdejmijcie z gazu. Przełóżcie na talerz i posypcie, każdą porcję tartym parmezanem.

Smacznego :)

Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.