Makaron z brokułami, pieczarkami i boczkiem

0

Składniki:

6 różyczek brokułów Poltino
100 gramów pieczarek Poltino
1 mała cebula
1 ząbek czosnku
1 łyżka oleju
50 gramów boczku
Sól i pieprz
2 łyżki startego sera grana padano
Półtorej szklanki makaronu typu kokardki
 

Sposób przygotowania:

Makaron ugotować według instrukcji producenta. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić drobno posiekana cebulę. Poczekać, aż się zeszkli i dodać drobno posiekany czosnek. Po około minucie wrzucić pokrojony boczek. Smażyć, aż ładnie się zarumieni. Następnie dodać pieczarki oraz brokuły i dusić pod przykryciem przez około 4 minuty, co jakiś czas mieszając. Na koniec wrzucić ugotowany makaron, wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać, posypane startym serem grana padano.

Smacznego
 

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.