Marmolada malinowa z bananami

0

Składniki:

2 opakowania malin Poltino
2 banany
Pół kilograma cukru
1 cytryna
1 łyżeczka cukru cynamonowego
 

Sposób przygotowania:

Banany obrać i pokroić w plasterki. Polać sokiem z cytryny.

Do rondla wsypać maliny, dodać banany i całość zasypać cukrem. Gotować, aż mieszanka zacznie wrzeć. Cały czas mieszając. Zmniejszyć ogień i gotować jeszcze przez 4 minuty. Wszystkie owoce muszą się rozpaść i ze sobą połączyć.

Gotową marmoladę przełożyć do słoików i zawekować.

Smacznego :)
 

Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.