Mini zapiekanki na cieście francuskim z serem i pieczarkami

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 rulon ciasta francuskiego
  • Opakowanie pieczarek Poltino
  • 100 gramów sera cheedar
  • 100 gramów sera blue
  • Suszony tymianek
  • Świeżo mielony pieprz
  • Sól

Sposób przygotowania:

  • Z ciasta francuskiego wycinać prostokąty o równych wymiarach.
  • Na jeden prostokąt wyłożyć odrobinę sera blue i przykryć go kolejnym prostokątem.
  • Na wierzch ułożyć odrobinę sera cheedar oraz pieczarki Poltino.
  • Całość posypać suszonym tymiankiem, świeżo mielonym pieprzem i solą.
  • Tak samo postąpić z pozostałymi prostokątami ciasta francuskiego.
  • Gotowe zapiekanki piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 20 minut.
Smacznego :)

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background