Mini zapiekanki na cieście francuskim z serem i pieczarkami

0

Składniki:

1 rulon ciasta francuskiego
Opakowanie pieczarek Poltino
100 gramów sera cheedar
100 gramów sera blue
Suszony tymianek
Świeżo mielony pieprz
Sól
 

Sposób przygotowania:

Z ciasta francuskiego wycinać prostokąty o równych wymiarach. Na jeden prostokąt wyłożyć odrobinę sera blue i przykryć go kolejnym prostokątem. Na wierzch ułożyć odrobinę sera cheedar oraz pieczarki Poltino. Całość posypać suszonym tymiankiem, świeżo mielonym pieprzem i solą. Tak samo postąpić z pozostałymi prostokątami ciasta francuskiego.

Gotowe zapiekanki piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 20 minut.

Smacznego :)

Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.