Muffiny czekoladowe z bananmi i dynią

0

Składniki:

300 gramów mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
100 gramów drobnego cukru
2 dojrzałe banany
150 gramów dyni Poltino
2 łyżki płatków czekoladowych
260 ml jogurtu naturalnego
5 łyżek oliwy
2 białka
 

Sposób przygotowania:

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem.

Do drugiej miski dodać rozgniecione widelcem banany, jogurt, oliwę i białka. Dodać ugotowaną i zblendowaną dynię. Całość zmiksować. Następnie dodać do suchy składników i ponownie zmiksować do powstania jednolitego ciasta. Dodać płatki czekolady i delikatnie wymieszać łyżką.

Ciasto przełożyć do papilotek. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 20 minut.

Smacznego :)

Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.