Muffiny marchewkowe z miętą

0

Składniki:

150 g masła
250 g mąki
125 g cukru
3 duże jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
1/2 łyżeczki soli
szczypta cynamonu
600 g marchewki w kostce Poltino
cukier puder do oprószenia
2 łyżki syropu miętowego

Sposób przygotowania:

Marchewkę Poltino rozmrozić i zblendować. Odcisnąć z nadmiaru wody. W misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, cukier, sodę, sól i cynamon. Masło rozpuścić w rondelku i odstawić do przestudzenia. 

Do drugiej miski wbić jajka i roztrzepać je widelcem. Wymieszać z przestudzonym masłem i marchewką. Dolać syrop miętowy. Dodać do sypkich składników i wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć do formy muffinkowej wyłożonej papierowymi papilotkami.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piec ok. 25 minut. Wystudzić. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.

Smacznego ?
 

Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.