Muffiny marchewkowe z miętą

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 150 g masła
  • 250 g mąki
  • 125 g cukru
  • 3 duże jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1/2 łyżeczki soli
  • szczypta cynamonu
  • 600 g marchewki w kostce Poltino
  • cukier puder do oprószenia
  • 2 łyżki syropu miętowego

Sposób przygotowania:

  • Marchewkę Poltino rozmrozić i zblendować.
  • Odcisnąć z nadmiaru wody.
  • W misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, cukier, sodę, sól i cynamon.
  • Masło rozpuścić w rondelku i odstawić do przestudzenia. 
  • Do drugiej miski wbić jajka i roztrzepać je widelcem.
  • Wymieszać z przestudzonym masłem i marchewką.
  • Dolać syrop miętowy.
  • Dodać do sypkich składników i wymieszać łyżką.
  • Ciasto przełożyć do formy muffinkowej wyłożonej papierowymi papilotkami.
  • Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C.
  • Piec ok. 25 minut. Wystudzić.
  • Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.
Smacznego 
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background