Muffiny śniadaniowe ze szpinakiem

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 szklanka mąki
  • ¼ łyżeczki proszku do pieczenia
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • ½ szklanki kefiru
  • 1 jajko
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka soli
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • 200 gramów szpinaku Poltino
  • 40 g twarogu
  • 1 ząbek czosnku

Sposób przygotowania:

  • Wymieszać suche składniki. W drugim naczyniu połączyć mokre składniki.
  • Przelać do suchych, wymieszać. 
  • Dodać rozmrożony szpinak, rozgnieciony twaróg i przeciśnięty czosnek, wymieszać. 
  • Ciasto przelać do foremek.
  • Piec 25-30 min w temperaturze 180°C.
Smacznego :)
 

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background