Muffiny śniadaniowe ze szpinakiem

0

Składniki:

1 szklanka mąki
¼ łyżeczki proszku do pieczenia
½ łyżeczki sody oczyszczonej
½ szklanki kefiru
1 jajko
2 łyżki oleju
1 łyżeczka soli
szczypta gałki muszkatołowej
200 gramów szpinaku Poltino
40 g twarogu
1 ząbek czosnku

Sposób przygotowania:

Wymieszać suche składniki. W drugim naczyniu połączyć mokre składniki. Przelać do suchych, wymieszać. 

Dodać rozmrożony szpinak, rozgnieciony twaróg i przeciśnięty czosnek, wymieszać. 

Ciasto przelać do foremek. Piec 25-30 min w temperaturze 180°C.

Smacznego :)
 

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.