Muffiny z jagodami

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 500 gram mąki
  • 250 gram cukru
  • Półtorej łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 300 gram maślanki
  • 100 gram roztopionego masła
  • 2 jajka
  • 1 szklanka jagód mrożonych Poltino

Sposób przygotowania:

  • Do miski wsyp mąkę, cukier, proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Wymieszaj. Dodaj maślankę oraz wbij dwa jajka. Całość zmiksuj. Gdy masa będzie jednolita, stopniowo dolewaj roztopione masło, cały czas miksując. Gdy wszystkie składniki ładnie się połączą, ciasto jest gotowe.
  • Do foremek na muffinki wlej ciasto do połowy ich głębokości. Na środku każdej umieść trochę jagód. Następnie zalej je pozostałą ilością ciasta.
  • Piecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 25 - 30 minut.
  • Po wystudzeniu udekoruj muffinki kolorowym lukrem i posyp kolorowymi wiórkami.

Smacznego :)

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background