Muffiny z zielonym groszkiem i boczkiem

0

Składniki:

  • 200 gram zielonego groszku Poltino
  • 200 gram mąki
  • 2 jajka
  • 100 ml mleka
  • 100 ml oleju
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 100 gram żółtego sera
  • 100 gram wędzonego boczku
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

  • Do miski wsypać mąkę i wymieszać ją z sodą oczyszczoną i proszkiem do pieczenia. Na środku zrobić zagłębienie i wbić do niego jajka oraz wlać mleko i olej. Całość delikatnie miksować, aż do powstania jednolitej masy.
  • Ser zetrzeć na tarce i wrzucić do masy wraz z pokrojonym w kostkę boczkiem. Wymieszać. Na końcu dodać groszek i doprawić solą i pieprzem do smaku.
  • Gotową masę przełożyć do wysmarowanych masłem i wysypanych bułką tarta foremek do muffinów. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku około 20 minut.

Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.