Mus z buraków i jabłek

0

Składniki:

  • 1 opakowanie „Buraczki puree Poltino”
  • 3 jabłka
  • sok z ½ cytryny
  • 2 łyżki drobnego cukru brązowego
  • 300 ml jogurtu naturalnego gęstego
  • 2 łyżki masła klarowanego do smażenia

Sposób przygotowania:

  • Jabłka obierz i pokrój w drobną kostkę.
  • Na patelni rozgrzej masło klarowane i wrzuć jabłka w dodaj 1 łyżkę cukru brązowego. Smaż do momentu aż jabłka zaczną się rozpadać. Następnie dodaj puree z buraków i drugą łyżkę cukru brązowego. Wymieszaj i smaż jeszcze przez około 5 minut pod przykryciem. Co jakiś czas zamieszaj. Po usmażeniu odstaw do ostudzenia.
  • Gdy masa będzie już chłodna zblenduj ją i powoli dodawaj jogurt.
  • Na koniec dodaj sok z połowy cytryny i wszystko razem porządnie wymieszaj.

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.