Ostre leczo

0

Składniki:

1 opakowanie mieszanki Leczo Poltino
2 cebule
5 łyżek smalcu
1 papryczka chilli
1/2 szklanki octu jabłkowego
10 ząbków czosnku
4 gałązki świeżego tymianku
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 łyżeczka cukru
1/2 łyżeczki pieprzu
sól

Sposób przygotowania:

Cebule obrać i pokroić w kostkę. Czosnek obrać i posiekać. Chili umyć, przekroić, usunąć nasiona, pokroić w cienkie plasterki. Tymianek opłukać, osuszyć, oderwać listki.
Smalec rozgrzać w szerokim rondlu. Włożyć cebulę, czosnek, mieszankę Leczo Poltino i tymianek. Smażyć na średnim ogniu 15 minut, mieszając. Dodać 2 łyżeczki soli, pieprz, chili, cukier, ocet. Zagotować, trzymać na małym ogniu 15 minut, ciągle mieszając. Odmierzyć 1/3 masy, zblendować, połączyć z pozostałym leczo, jeszcze raz zagotować i gotowe.
 
Smacznego ?
 

Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.