Ostry gulasz z włoszczyzną i czerwoną fasolą

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • półtora kilograma mięsa wołowego na gulasz
  • 4 cebule
  • 1 opakowanie włoszczyzny Poltino
  • puszka krojonych pomidorów
  • litr bulionu warzywnego
  • 2 czerwone papryki
  • 2 papryczki chili
  • 2 puszki czerwonej fasoli
  • pół pęczka szczypiorku
  • szklanka kwaśnej śmietany
  • sól, pieprz, chili
  • olej rzepakowy

Sposób przygotowania:

  • Mięso wypłukać, osuszyć i pokroić w kostkę, podobnie jak obrane cebule.
  • Na patelni rozgrzewać 3-4 łyżki oleju i smażyć mięso, następnie dodać włoszczyznę i dusić razem przez 5 minut, po tym czasie przełożyć do garnka, doprawić chili i solą.
  • Na tym samym oleju podsmażamy cebulę i dodajemy do wołowiny.
  • Zalać bulionem, dodać pomidory z puszki i dusić około 2 godziny na wolnym ogniu, co jakiś czas mieszając, żeby mięso nie przywierało do dna garnka. 
  • Umyte papryki przekrawać na pół, usunąć pestki i pokroić w kostkę. Z papryczek chili pozbyć się pestek i drobno posiekać.
  • Fasolę wyłożyć z puszek na sitko, by osączyć z zalewy. Umyty szczypiorek drobno pokroić. 
  • Pół godziny przed końcem duszenia dodać do gulaszu papryki, a 10 minut przed końcem fasolę, wymieszać.
  • Przed podaniem na wierzch każdej porcji wyłożyć łyżkę kwaśnej śmietany i posypać szczypiorkiem.
Smacznego 
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background