Ostry gulasz z włoszczyzną i czerwoną fasolą

0

Składniki:

półtora kilograma mięsa wołowego na gulasz
4 cebule
1 opakowanie włoszczyzny Poltino
puszka krojonych pomidorów
litr bulionu warzywnego
2 czerwone papryki
2 papryczki chili
2 puszki czerwonej fasoli
pół pęczka szczypiorku
szklanka kwaśnej śmietany
sól, pieprz, chili
olej rzepakowy

Sposób przygotowania:

Mięso wypłukać, osuszyć i pokroić w kostkę, podobnie jak obrane cebule. Na patelni rozgrzewać 3-4 łyżki oleju i smażyć mięso, następnie dodać włoszczyznę i dusić razem prez 5 minut, po tym czasie przełożyć do garnka, doprawić chili i solą. Na tym samym oleju podsmażamy cebulę i dodajemy do wołowiny. Zalać bulionem, dodać pomidory z puszki i dusić około 2 godziny na wolnym ogniu, co jakiś czas mieszając, żeby mięso nie przywierało do dna garnka. 

Umyte papryki przekrawać na pół, usunąć pestki i pokroić w kostkę. Z papryczek chili pozbyć się pestek i drobno posiekać. Fasolę wyłożyć z puszek na sitko, by osączyć z zalewy. Umyty szczypiorek drobno pokroić. 

Pół godziny przed końcem duszenia dodać do gulaszu papryki, a 10 minut przed końcem fasolę, wymieszać. Przed podaniem na wierzch każdej porcji wyłożyć łyżkę kwaśnej śmietany i posypać szczypiorkiem.

Smacznego ?
 

Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.