Pasta śniadaniowa buraczano - jajeczna

0

Składniki:

1 opakowanie buraczków puree Poltino
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka soli
Pół łyżeczki pieprzu ziołowego
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka cukru
4 jajka
Olej do smażenia
 

Sposób przygotowania:

Na patelni rozgrzać olej i wrzucić drobno posiekaną cebulę. Smażyć do momentu, aż się zeszkli i dodać poszatkowany czosnek. Cały czas mieszając smażyć przez 1 minutę. Następnie dodać buraczki i smażyć całość do momentu, aż całkowicie się rozmrożą. Dodać sól, pieprz ziołowy i sok z cytryny. Wymieszać i smażyć jeszcze przez 3 minuty. Na koniec dodać 1 łyżeczkę cukru i zamieszać.
Jajka ugotować na twardo, a następnie włożyć do miksera. Dodać buraczki i wszystko miksować do momentu powstania jednolitej pasty kanapkowej. Pastę można schłodzić i jeść przez najbliższe 2 dni.
Smacznego :)
 

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.